Ohjeita kerhoontulijalle

KENELLE

4H-kerhot ovat tarkoitettu 7-12-vuotiaille, myös 6-vuotiaat voivat tulla mukaan jos kerhonohjaajat katsovat, että he pärjäävät isompien joukossa. (6-vuotiaana voi liittyä 4H-jäsenksi)

MILLOIN

Kerhokausi alkaa yleensä syyskuun toisella viikolla ja jatkuu joululoman jälkeen tammikuun kolmannella viikolla. Jäsenkausi alkaa syyskuun alussa ja loppuu seuraavan vuoden elokuun lopulla, joten yhdellä jäsenmaksulla voit kerhoilla syksystä kevääseen!

MITEN PÄÄSEN MUKAAN

Jos omalla asuinalueellasi alkaa kerho, kannattaa kerhoon mennä heti ensimmäisellä kerralla, näin varmistat että kerho myös jatkuu. Ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua ja kaikki halukkaat otetaan mukaan! Jos kerho on käynnissä jo voit mennä mukaan ihan millä kerralla kesken kaudenkin. Voit osallistua mihin kerhoon tahansa, joten vaikka oman asuinalueesi kerhon ajankohta ei olisi sinulle sopiva, voit kulkea muissa 4H:n kerhoissa ympäri Rovaniemeä.

ALUKSI

kerhoon voi tutustua yhden kerhokerran. Tämän jälkeen sinun on päätettävä jatkatko kerhossa. Jos päätät jatkaa tätä mukavaa harrastusta, palautat liittymislomakkeen joko kerhonohjaajille tai 4H-toimistolle (Urheilukatu 4 A 1). Kaikistä kätevintä ja nopeinta on kuitenkin täyttää lomake huoltajan kanssa yhdessä nettisivuillamme ja lähettää se näin suoraan 4H-yhdistykseen.

JÄSENEKSI LIITTYMINEN

4H-kerhot ovat jäsenille ilmaisia. Saat liittymislomakkeen kerhonohjaalta tai voi käydä täyttämässä liittymislomakkeen TÄÄLLÄ. Kun liittymislomake on toimistolla, saat postissa jäsenmaksulomakkeen, huoltajasi maksavat sen eräpäivään mennessä.  Jäsenmaksu on 35€/hlö ja 70€/ perhe. Jäsenmaksun maksaminen takaa sinulle sen, että voit huoletta käydä kerhossa ja jäsenmaksuun kuuluva tapaturmavakuutuksesi on voimassa, eikä sinusta tarvitse maksaa kerhomaksua (6€/kerhokerta, laskutetaan kauden lopuksi ei-jäseniltä). Lue myös muista jäseneduista

Jäsenenä saat jäsenkirjeen, jossa kerromme tulevista kivoista tapahtumistamme joihin jäsen ja muut perheenjäset ehkä haluavat myös osallistua.

MITÄ 4H-KERHOSSA TEHDÄÄN

Kerhossa opettelemme kaikenlaista mukavaa ja hyödyllistä mm. askarrellen ja leikkien, kerholaiset saavat myös itse toivoa mitä kerhossa haluaisivat tehdä. Kerhoissa voidaan tehdä pieniä retkiä luonnossa, ulkoilla, leipoa yms. Kerhoissa osallistumme kivoihin 4H-kilpailuihin ja sinun on mahdollista myös hieman tienata taskurahaa esim. myymällä 4H-kalentereita ja 4H-evästä tai palapelejä. Kerhokauden lopussa pidämme kerhokauden päättäjäiset. Olemme käyneet retkillä mm. Ranuan eläinpuistossa.

Kerhossa teemme paljon myös TOP-tehtäviä. Voit halutessasi ostaa kerhosta 4H-passin (1,50 €), johon saat jokaisesta tehdystä tehtävästä kerhonohjaajalta tarran. Tarpeeksi tarroja kerättyäsi saat pinssin. Kerhonohjaaja kertoo asiasta lisää kerhossa.

 TERVETULOA KERHOILEMAAN!