Usein kysytyt kysymykset

Minkäikäisille 4H-kerhot on tarkoitettu?

4H-kerhot on suunnattu alakouluikäisille, mutta koska jäseneksi voi liittyä jo 6-vuotiaana, voi myös 4H-kerhoon tulla sinä syksynä kun menee eskariin (ja on täyttänyt 6 vuotta)

 

Jos täytän 13 vuotta keväällä kesken kerhokauden, saanko käydä 4H-kerhossa edelleen?

Saat käydä. Myös 13-14-vuotias voi käydä 4H-kerhossa jos sopeutuu porukkaan ja tykkää kerhotoiminnasta, eikä omalla kylälläsi juurikaan ole muuta harrastustoimintaa. Isommat kerholaiset auttavat pienempiä tarvittaessa. 13-14- vuotiaana voit päästä myös apukerhonohjaajaksi kunhan käyt ensin Osaava kerhonohjaajakoulutuksen.

 

Miksi 4H-kerhojen ikähaitari on niin iso (6-12-vuotta)?

4H-kerhoilun voi aloittaa jo eskarissa 6-vuotiaana, mutta useimmiten monen 4H-kerholaisen kerhotaival alkaa ekalla luokalla. Monet 4H-kerhot ovat toimineet tietyissä kerhopaikoissa kouluilla ja kylillä jo vuosia joten iso ikähaitari antaa kerholaiselle mahdollisuuden jatkaa kerhotoimintaa ekasta luokasta viimeiseen luokkaan asti ikärajojen estämättä. Harvemmin 4H-kerhotoimintaan uutena tulee 5-6-luokkalaisia, vaikkei sitä mikään estä. 4H-kerhotoimintaan ovat tervetulleita kaikki alakouluikäiset, toiminnassamme opetellaan arjentaitoja pienryhmässä.

 

Koulullani toimii 4H-kerho ja ystäväni, joka ei käy samaa koulua haluaisi myös osallistua. Onko se mahdollista?

Rovaniemellä 4H-kerhot eivät ole koulun omia kerhoja, joten ei ole rajoitettu ettei muutkin kuin lähialueen oppilaat voisi käydä kerhossa. Pääasiassa kerhoissa yleensä käy kuitenkin oman koulun oppilaita.

 

Tutkin 4H-kerhokalenteria ja löysin kaksi mielenkiintoiselta vaikuttavaa 4H-kerhoa. Saanko käydä useammassa kuin yhdessä kerhossa?

Kun liityt 4H-yhdistyksen jäseneksi, voit käydä niin monessa 4H-kerhossa kuin haluat.

 

Olen kiinnostunut 4H-kerhosta, mutta en tiedä vielä haluanko alkaa käymään kerhossa ja liittyä jäseneksi. Mitä teen?

Voit käydä tutustumassa 4H-kerhoon kerran ilmaiseksi ja ilman jäsenyyttä. Jos päätät jatkaa 4H-kerhossa, täytät kotona liittymislomakkeen joko netissä tai paperisena ja palautat sen kerhonohjaajalle seuraavalla kerhokerralla. Sen jälkeen voit jatkaa kerhoilua rauhassa. Jäsenmaksu ja jäsenkortti tulevat postissa kotiisi.

4H-kerhot ovat ilmaisia jäsenille (jäsenmaksu maksettuna) ja jäsenyyteen liittyy myös tapaturmavakuutus, mutta jos et halua olla jäsen, toimitat kuitenkin liittymislomakkeen tai liittymislomakkeessa kysyttävät tiedot kerhoon seuraavalla kerralla. 4H-kerhot ovat ilmaisia vain jäsenille,  muille kerhomaksu on 6€/ kerhokerta. Ilman vanhempien yhteystietoja et voi jatkaa 4H-kerhossa.

Kävin syksyllä 4H-kerhossa ja liityin jäseneksi. Haluaisin jatkaa 4H-kerhossa myös keväällä, pitääkö minun maksaa jäsenmaksu uudestaan?

Ei tarvitse. Jäsenkausi on 1.9-31.8 ja samaan jäsenmaksuun sisältyy siis syksyn ja kevään kerhot.

En käynyt 4H-kerhossa syksyllä, mutta keväällä haluan aloittaa. Kannattaako minun enää liittyä jäseneksi? Onko jäsenyys voimassa vuoden?

Kannattaa liittyä jäseneksi myös keväällä, sillä kerhokertoja on keväällä noin 17/ kerho ja tulossa on myös kesäleirejä ja kivoja harrastekursseja, joista jäsenet saavat alennuksen. Myös tapaturmavakuutus on voimassa 4H-toiminnassa siitä kun liityt jäseneksi siihen asti kun jäsenmaksu on maksettu ja sen jälkeen jäsenkauden loppuun. Jäsenkausi on 1.9-31.8 joten jos liityt jäseneksi tammikuussa, jäsenmaksu kattaa toiminnan 31.8 asti.

 

Olin viime kaudella jäsen ja kävin 4H-kerhossa. Nyt minulla on muita harrastuksia, enkä ehdi 4H-kerhoon enää. Katkeaako jäsenyyteni automaattisesti jäsenkauden lopussa?

Jäsenyys on voimassa toistaiseksi ja saat uuden jäsenmaksun uudesta jäsenkaudesta automaattisesti. Sinun tulee siis irtisanoa jäsenyytesi joko kauden lopulla jos et jatka tai heti kun saat jäsenmaksun postissa. Voit irtisanoa jäsenyyden ilmoittamalla siitä suoraan 4H-yhdistykseen.