Kesätyöseteli (kesäyrittäjyys)

4H-YRITTÄJYYS kaupungin kesätyösetelillä 2020

Kohderyhmä vuonna 2002-2004 syntyneet koululaiset, opiskelijat tai opiskelunsa aloittavat nuoret.  Lisätietoa kesätyösetelistä

HUOM! kesätyöseteliin oikeuttavaa  4H-yritystoimintaa voit tehdä ajalla 2.5-15.9 (raportoinnin tarkastamiseen jätettävä aikaa)

Kesätyösetelin voi käyttää 4H-yrityksen perustamiseen

  1. Haet kaupungin kesätyöseteliä 1. - 28.2.2020  Muista laittaa hakulomakkeessen rasti myös kohtaan 4H-yrittäjyys. se ei vielä sinua mihinkään vaan voit saada myöhemmin lisätietoa esim. tulevista kursseista. Jos rasti unohtuu, voit edelleen käyttää kesätyösetelin 4H-yritykseen.
  2. Ilmoittaudut  4H-yrityskurssille (pakollinen) ja suoritat sen hyväksytysti. Kurssilla opit perusasiat 4H-yrittäjyydestä ja autamme yrityksen ideoinnissa. Sinulla ei siis tarvitse olla valmista ideaa. Huom! Kurssi on maksuton ja saat kaiken materiaalin itsellesi (opas + infokortit)

Tutustu 4H-yrityksiin ja nappaa idea omaan 4H-yritykseen

3. Toimitat 4H-yhdistykseen (lomakkeet saat kurssilta)

4. Liityt 4H-yhdistyksen jäseneksi ja maksat jäsenmaksun

5. Teet 4H-yrityksessäsi työtä vähintään 60 h (merkitse työaikasi ylös)

6. Tienaat 4H-yritykselläsi vähintään 100€ (kirjanpito pakollinen)

7. Ehtojen täytyttyä toimitat 4H-yhdistykseen loppuraportin sähköisellä lomakkeella 15.9 mennessä

Loppuraportti tulee sisältää:

  • Toimintaraportin (sis. 4H-yrityksesi toiminta-ajatuksen ja kuvailun yrityksesi tuotteesta/ palvelusta, kerro mitä on tehty, miten markkinoitu, minkälaisia yhteistyökuvioita luotu. Tee oma arvio yrityksesi toiminnasta ja yrittäjänä olemisesta (kokemukset ja mitä olet oppinut, miten voisit kehittää toimintaa, mitä olisit voinut tehdä toisin jne.) Pyydä myös yritysohjaajan palaute.  Liitä mukaan kuvia, lehtileikkeitä. Kerro myös raportissasi jatkatko 4H-yritystäsi kesätyösetelin saatuasi)
  • Talousraportin (sis. myös kirjanpidon)
  • Työajanseurannan. Esim. excelillä tehty taulukko, jossa päivämäärät, selitys ja työtunnit

Huomioi, että voit joutua täydentämään raporttiasi, joten älä jätä raportointia viime hetkeen.

8. Kun olet saanut 4H:lta hyväksynnän raportistasi, voit toimittaa Ohjaamolle täytetyn kesätyösetelin

9. Kesätyöseteli maksetaan nuoren tilille (varaudu viiveeseen)


4H-yrittäjät voivat toimia myös yhdessä ryhmänä

Ystävykset ovat perustaneet esimerkiksi 4H-yritykset, jotka ottivat tähtäimekseen matkarahojen hankkimiseen. Yhteistyöryhmissä jokainen nuori perustaa oman 4H-yrityksen, mutta toimintaa pyöritetään yhdessä. Jokainen antaa vahvuutensa ja osaamisensa yhteiseen käyttöön. Yllämainitut kriteerit tulee täyttyä jokaisen ryhmän jäsenen (4H-yrityksen) kohdalla erikseen (esim. jokaisen ryhmäläisen kohdalla on vaadittavat työtunnit täytyttävä ja tuloraja saavutettava sekä jokainen on toimittaa omat raportit, myös kirjanpito tulee olla erillinen)

Jos on jo 4H-yritys

Jos nuorella on jo olemassa oleva 4H-yritys (joka on perustettu ennen vuotta 2020) se ei ole este kesätyösetelin saamiselle. Ei tarvitse perustaa uutta 4H-yritystä. Samat kriteerit koskee myös sinua, mutta sinun ei tarvitse käydä 4H-yrityskurssia uudelleen.

4H-yrittäjyyttä voit jatkaa myös kesäyrittäjyyden jälkeen

Jos jatkat 4H-yritystäsi, raportoit seuraavan vuoden tammikuussa toimintasi Suomen 4H-liiton raportointilomakkeella. Samalla voit osallistua 4H-yrityskilpailuun ja hakea opintopisteitä.


Lisätietoa 4H-yrityksen perustamisesta