Hae tukea omiin projekteihin

4H Itse tehty -raha on tukea 4H-nuorten omille projekteille.

Sitä voivat hakea 13–28-vuotiaat nuoret vähintään kolmen hengen ryhmässä.

Projekti voi saada tukea 200–500 euroa.

 

Millainen projekti?

Ideoita omaan projektiin voi ammentaa kaikesta 4H-toimintaan liittyvästä, kuten vaikka luonnosta, kansainvälisyydestä, yrittäjyydestä ja käsillä tekemisestä. Tärkeintä on, että projekti on nuorten itsensä ideoima ja toteuttama. Te osaatte kyllä! Aikuiset toimivat tarvittaessa rohkaisijoina ja tukijoina.

Aiemmin 4H Itse tehty -rahaa on myönnetty vaikkapa moottorikelkkailuvideon kuvaamiseen, pienoismallikerhojen yhteisnäyttelyyn, nuorten koiraharrastajien päivään, nuorisotilan tuunaamiseen ja moniin erilaisiin tapahtumiin ja tempauksiin. Hakea siis kannattaa, olipa idea projektiin mikä tahansa!

Kuinka haetaan?

Vuosittain järjestetään kaksi hakukierrosta: kevään haku 1.2.–31.3. ja syksyn haku 1.9.–31.10. Päätökset julkistetaan viimeistään kuukausi hakuajan päättymisen jälkeen. Yhdellä hakukierroksella jaossa on tukea keskimäärin kymmenelle nuorten projektille.

4H Itse tehty -rahaa haetaan täyttämällä lomake Suomen 4H-liiton sivuilla

Entä projektin jälkeen?

Onneksi olkoon! Ryhmänne sai 4H Itse tehty -rahaa ja pääsette toteuttamaan projektianne!

Itse tehty-rahaa saaneiden projektien raportointi tapahtuu kuvina ja tarinoina. Ottakaa kuvia Itse tehty -projektin tapahtumista tai itsestänne projektia toteuttamassa.

Kuvat:

Ladatkaa vähintään kolme kuvaa projektin tapahtumista ja itsestänne Instagramiin tunnisteilla #4HSuomi JA #4Hitsetehty (Rovaniemen 4H-yhdistyksen nuoret muistakaa myös #4HRovaniemi). Kertokaa kuvatekstissä esimerkiksi projektinne tavoitteista, oppimiskokemuksista, älynväläyksistä tai vaikka siitä, mikä oli erityisen mahtavaa.

Tarinat:

4H haluaa tietää, miten projektinne onnistui, joten kirjoittakaa siitä lyhyt noin sivun mittainen vapaamuotoinen tarina. Tarinat pyritään julkaisemaan 4h.fi-sivustolla. Lähettäkää tarina heti projektin päättymisen jälkeen osoitteeseen virpi.skippari(at)4h.fi.

Säännöt ja vinkit kuvien lisäämiseen:

  • Voitte laittaa niin monta kuvaa kuin haluatte.
  • Kuvan tulee olla hyvän maun mukainen ja se ei saa rikkoa kenenkään työ-, koti- tai muutakaan rauhaa.
  • Kuvaaminen ei saa häiritä projektia.
  • Kuvaajalla on tekijänoikeudet ottamaansa kuvaan
  • Suomen 4H-liitto saa julkaista kuvia Internet-, Facebook-, Instagram- ja Twitter-sivuillaan sekä printtituotteissaan
  • Kuvien lisäämisessä on noudatettava Instagramin sääntöjä
  • Instagram-tili jolta kuvat ladataan, tulee olla julkinen, jotta kaikki halukkaat näkevät kuvan. Kuvassa tulee olla merkinnät #4Hitsetehty ja #4HSuomi
  • Projektista voi raportoida myös lähettämällä kuvat osoitteeseen virpi.skippari(a)4h.fi, mutta siinäkin tapauksessa Suomen 4H-liitto saa julkaista kuvia Internet-, Facebook-, Instagram- ja Twitter-sivuillaan sekä printtituotteissaan

Instagram: @4hsuomi

 

Rovaniemen 4H-yhdistyksen nuoret saivat 4H itse tehty rahaa ja kuvasin kelkkavideon!