Kerhonohjaaja

4H-kerhonohjaajakurssi auttaa sinua alkuun kerhonohjaajan uralla. Koulutuksen käytyäsi tunnet 4H:n arvot ja tavoitteet ja osaat suunnitella 4H-kerhoon sopivaa toimintaa. Saat ohjeita ja vinkkejä kerhon ohjaamiseen ja tutustut 4H:n ohjausta tukeviin materiaaleihin. Koulutuksessa tapaat muita kerhonohjaajia, joiden kanssa voit jatkossa jakaa ideoita ja vaihtaa kokemuksia kerhon ohjaamisesta. Kerhonohjaajakurssi on pakollinen syksyllä kerhonohjaajaksi haluaville nuorille.

 

Koulutuksessa käydään läpi

4H-järjestö ja 4H-kerho

Kerhokerran suunnittelu

Ohjaajana toimiminen

Leikki kerho-ohjelmassa

Kerhokauden suunnittelu

Turvallisuus kerhossa

 

Järjestämme Osaava kerhonohjaaja koulutuksen yhteistyössä Ranuan 4H-yhdistyksen kanssa vuosittain elo-syyskuussa. Jatkokoulutuksia järjestämme ympäri vuoden kerhonohjaajillemme.

Voit päästä kerhonohjaajaksi kesken kauden (esim. tammikuussa) ilman Osaava kerhonohjaajakoulutusta mutta jos jatkat kerhonohjaajana on koulutus käytävä kun se seuraavan kerran järjestetään. Kesken kauden kerhonohjaajaksi voit päästä jos vapaita paikkoja löytyy, niitä voit tiedustella jättämällä hakemuksen. Otamme yhteyttä jos kerhonohjaajapaikkoja on vapaana.  Varmiten kerhonohjaajaksi pääse syksyisin.

Lue lisää Suomen 4H-liiton sivuilta kerhonohjaamisesta ja toimimisesta Rovaniemen 4H-yhdistyksen kerhonohjaajana.