Työllistäminen

Haluaisitko tehdä töitä silloin kun sinulle sopii opiskelun/ koulunkäynnin ohella? 4H-työelämäkurssit auttavat sinua eteenpäin.

 

Kursseilla saat työelämätietoutta ja opit käytännön taitoja. Niiden jälkeen olet valmis työskentelemään 4H:n työpalvelussa esimerkiksi lemmikinhoitajana tai pihatyöntekijänä.

4H-kurssien kautta töihin

Järjestämme vuosittain 13-28-vuotiaille nuorille tarkoitettuja 4H-työelämäkursseja, joiden jälkeen nuori voi työllistyä:

Lemmikinhoitotehtäviin (esim. eläinten ulkoilutus, ruokinta, omistajan loman aikana lemmikistä huolehtiminen)

Kotityötehtäviin (esim. viikkosiivoukset, ikkunanpesu ja toimistosíivoukset)

Pihatyötehtäviin (esim. nurmikon leikkaaminen, haravointi ja pensaiden leikkaaminen)

4H-kerhonohjaajaksi 4H-kerhoihin

4H-yrittäjänä (4H-yritys on nuorille suunnattu pienimuotoinen yrittäjyyden muoto)

Yli 14-vuotias nuori voi työllistyä kurssin jälkeen työpalveluumme (huom! nurmikonleikkuutyöt 16-vuotiaasta alkaen)  tai kerhonohjaajaksi 4H-kerhoihin. 13-vuotiaana voi päästä 4H-kerhoon apuohjaajaksi. 4H-yrityskurssin jälkeen voi perustaa oman 4H-yrityksen.

Työpalvelu on ympärivuotista nuorten työllistämistä ja töitä on tarjolla aina tilausten mukaan. Työtilauksia tekevät yksityiset henkilöt, kotitaloudet, yritykset ja yhteisöt. Työpalvelussa voi työskennellä ja 4H-yrityksen voi perustaa vain 4H-jäsen ja työpalveluun päästäkseen on käytävä 4H:n kurssi. Työkeikkoja otetaan vastaan omien mahdollisuuksien mukaan ja yleensä nuoret tekevätkin töitä iltaisin, viikonloppuisin ja lomilla.

Oletko käynyt 4H-työpalvelukurssin toisessa 4H-yhdistyksessä ja opiskelet nyt Rovaniemellä? Voit päästä työpalveluumme töihin, ota yhteyttä!

Työpalvelussa työskentelevät nuoret ovat työsuhteessa 4H-yhdistykseen, joka toimii työnantajana. 4H-yhdistys hoitaa töiden välityksen, palkanmaksun ja muut työnantajavelvoitteet sekä asiakkaiden laskutuksen. 4H:n jäsennuoret ovat vakuutettuja työtehtävissä.

Nuorille maksetaan tes:n mukaista palkkaa koti- ja työpalvelussa, lemmikinhoitotyöt ovat palkkioperusteisia (ei omaa tes:iä) ja kerhonohjaus kuuluu vapaaehtoistyöhön, josta maksetaan nuorelle palkkiota. 4H-yrittäjänä päätät itse mitä perit työstäsi.