Perusta oma 4H-yritys

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Yrityksen voi perustaa oma-aloitteisesti tai  4H-yrityskoulutuksen jälkeen

Jos koulutusta ei ole tulossa lähiaikoina, ota yhteyttä 4H-toimistolle ja sovi aika henkilökohtaiselle perehdytykselle. Voit perustaa 4H-yrityksen omatoimisesti, mutta suosittelemme koulutukseen osallistumista. 

Tulevat 4H-yrityskoulutukset löydät TÄÄLTÄ

Kesätyöseteliyrittäjille 4H-yrityskoulutus on pakollinen

Jos omassa 4H-yhdistystyksessä ei ole tulossa 4H-yrityskoulutusta lähiaikoina, on mahdollista suorittaa koulutus myös Priimassa verkkokoulutuksena. Huomaa kuitenkin, että koulutusta suositellaan vanhemmille nuorille.

4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa, ja etenet siinä aina omaan tahtiisi. Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle. Muista, että 4H-yritys on ikioma oikea yritys.

Yrityksen ei tarvitse olla mitään suurisuuntaista. Sen perustaminen ei myöskään ole vaikeaa.

Yritysideasi voi olla uusi, tai voit käyttää jotain jo valmista. 

Yrityksessäsi voit esimerkiksi myydä leivonnaisia omassa kesäkahvilassa, pestä ikkunoita, hoitaa lapsia tai tarjota kauppa-apua vanhuksille. 

Pienimuotoinen toimii hyvin, mutta suurempikaan ei ole kiellettyä. Yrityksesi voi suunnitella vaikkapa nettisivuja tai valmistaa vaatteita.

4H-yritykset ovat aina tekijöidensä näköisiä. Niitä on jo yli 2000. Kun kokeilet yrittäjyyttä jo opintojesi ohessa, saatat huomata, että siinä on juuri sinulle sopiva tapa tehdä töitä myös tulevaisuudessa.

Miksi nuoren kannattaa perustaa 4H-yritys?

  1. Monipuoliset yritteliäisyyden ja yritystoiminnan harjoitusmahdollisuudet
  2. 4H-järjestössä paljon tukea, materiaalia ja koulutusta tarjolla
  3. 4H-yhdistys tarjoaa apua markkinointiin ja asiakkaiden hankintaan (myös muihin asioihin)
  4. Nuori saa hyötyä ja kilpailuetua taustajärjestön positiivisesta imagosta