Kesätyöseteli (kesäyrittäjyys)

4H-yritys kaupungin kesätyösetelillä 2023

Vuonna 2023 kesätyöseteli on suunnattu 2005-2007 syntyneille koululaisille, opiskelijoille ja opiskelunsa aloittaville nuorille.   Lisätietoa kesätyösetelistä

HUOM! kesätyöseteliin oikeuttavaa  yritystoimintaa voit tehdä ajalla 1.5-30.9.2023 ja raportointi kaupungille viimeistään 27.10.2023.

Kesätyösetelin voi käyttää 4H-yrityksen perustamiseen

1. Hae kaupungin kesätyöseteliä 1.2.-28.2.2023

2. Ilmoittaudut  4H-yrityskoulutukseen (pakollinen) ja suoritat sen hyväksytysti. Saat todistuksen koulutuksen käytyäsi. Kurssilla opit perusasiat 4H-yrittäjyydestä ja autamme yrityksen ideoinnissa. Sinulla ei siis tarvitse olla valmista ideaa. Huom! Kurssi on maksuton ja saat kaiken materiaalin itsellesi (opas + infokortit). Tutustu paikallisiin 4H-yrityksiin TÄÄLLÄ 

3. Liityt 4H-yhdistyksen jäseneksi ja maksat jäsenmaksun

4. Täytät 4H-yrityksen perustamisilmoituksen jäsenkortillasi http://oma.4h.fi

5. Täytä myös kaupungille hakemus ja sen mukana liiketoimintasuunnitelma ja todistus käydystä 4H-yrityskoulutuksesta sähköpostilla osoitteeseen kesatyot@rovaniemi.fi

6. Teet 4H-yrityksessäsi työtä vähintään 60 h (merkitse työaikasi ylös)

7. Tienaat 4H-yritykselläsi vähintään 100€ (kirjanpito pakollinen)

8. Ehtojen täytyttyä toimitat raportit  ja kesätyösetelin täytettynä kaupungille 27.10.2023 mennessä. Jos et jatka 4H-yritystä kesän jälkeen teet sähköisen jäsenkortin kautta loppuraportin 4H-yhdistykseen. Kaupungin ohjeet kesätyösetelin raportointiin löydät Ohjaamon sivuilta.

4H-yrittäjät voivat toimia myös yhdessä ryhmänä

Ystävykset ovat perustaneet esimerkiksi 4H-yritykset, jotka ottivat tähtäimekseen matkarahojen hankkimiseen. Yhteistyöryhmissä jokainen nuori perustaa oman 4H-yrityksen, mutta toimintaa pyöritetään yhdessä. Jokainen antaa vahvuutensa ja osaamisensa yhteiseen käyttöön. Yllämainitut kriteerit tulee täyttyä jokaisen ryhmän jäsenen (4H-yrityksen) kohdalla erikseen (esim. jokaisen ryhmäläisen kohdalla on vaadittavat työtunnit täytyttävä ja tuloraja saavutettava sekä jokainen on toimittaa omat raportit, myös kirjanpito tulee olla erillinen)

Jos on jo 4H-yritys

Jos nuorella on jo olemassa oleva 4H-yritys (joka on perustettu ennen vuotta 2023) se ei ole este kesätyösetelin saamiselle. Ei tarvitse perustaa uutta 4H-yritystä, mutta tarkista onko sinulla tallessa todistus koulutuksesta. Jos tarvitset todistuksen, ole yhteydessä toiminnnanjohtajaan. Samat kriteerit koskee myös sinua, mutta sinun ei tarvitse käydä 4H-yrityskoulutusta uudelleen.

4H-yrittäjyyttä voi jatkaa myös kesän jälkeen

Jos jatkat 4H-yritystäsi raportoit 4H-yrityksen sähköisen jäsenkortin kautta.  Voit myös osallistua 4H-yrityskilpailuun ja hakea opintopisteitä.


Lisätietoa 4H-yritysasioissa:  

Marjo Lehtola-Tuomisto p. 045 635 7269