Palstaviljely

Pöykkölän palstamaata
Palstaviljelyssä koko perhe voi osallistua viljelytöihin

Vuokraamme viljelypalstoja Pöykkölän Taimelassa ja Saarenkylän Putaantörmällä.

 

Palstoja on yhteensä noin 70 kappaletta. Palstoja vuokrataan yksityisille henkilöille ja yhteisöille ja niillä mahdollista viljellä esimerkiksi erilaisia juurikasveja ja yrttejä. Pöykkölän palstamaalla on työkaluvaja jonka työkaluja viljelijät voivat lainata. Pöykkölästä löytyy myös vesipiste josta voi hakea palstalleen vedet. Saarenkylän palstamaalla ei ole työkaluja eikä vesipistettä, vaan vesi haetaan läheisestä Putaasta.

 

Kesäajan hinnat ovat voimassa toistaiseksi (päivitetty 2.3.2016)

Pöykkölän taimela 30€/palsta

Saarenkylä 20€/ palsta

 

Palstoja voi varata käymällä henkilökohtaisesti 4H-toimistolla tai soittamalla. Myös nettivarauksen voi tehdä.

 

Maanmuokkaus ja palstoitus tehdään keväisin maan kuivuttua, jonka jälkeen palstalla voi aloittaa viljelyn. Palstojen tulee olla tyhjänä syyskuun loppuun mennessä.

 

Palstavarauksissa etusijalla on edellisenä kesänä palstansa hyvin huolehtineet viljelijät. Saarenkylässä palstoja on vähän, joten niitä vapautuu harvakseltaan. Pöykkölässä palstoja on enemmän, ja kaikki halukkaat ovat yleensä saaneet palstan.

HUOM! palstamaalla on myös musta- ja punaherukkapensaita. Yhdistys järjestää itsepoimintapahtumia erikseen ilmoitettuina ajankohtina kun sato on kypsää. HUOM! ilman lupaa herukoita ei saa poimia!