Palstaviljely

Pöykkölän palstamaata
Palstaviljelyssä koko perhe voi osallistua viljelytöihin

Vuokraamme viljelypalstoja Pöykkölän Taimelassa ja Saarenkylän Putaantörmällä.

 

Palstoja on yhteensä noin 70 kappaletta. Palstoja vuokrataan yksityisille henkilöille ja yhteisöille ja niillä mahdollista viljellä esimerkiksi erilaisia juurikasveja ja yrttejä. Pöykkölän palstamaalla on työkaluvaja jonka työkaluja viljelijät voivat lainata. Pöykkölästä löytyy myös vesipiste josta voi hakea palstalleen vedet. Saarenkylän palstamaalla ei ole työkaluja eikä vesipistettä, vaan vesi haetaan läheisestä Putaasta. HUOM! Saarenkylässä on vesisäiliö, joka täytetään kerran sen jälkeen kun maa on käännetty ja palstoitus tehty. Vesi on pääsääntöisesti tarkoitettu vanhemmille pitkäaikaisille viljelijöille. Vettä on käytettävissä niin kauan kuin sitä säiliössä riittää, sen jälkeen vesi on haettava omatoimisesti putaasta.

 

Kesäajan hinnat ovat voimassa toistaiseksi (päivitetty 4.4.2018)

Pöykkölän taimela 40€/palsta

Saarenkylä 30€/ palsta

Jäsenalennus -5€

 

Palstoja voi varata käymällä henkilökohtaisesti 4H-toimistolla tai soittamalla. Myös nettivarauksen voi tehdä.

 

Maanmuokkaus ja palstoitus tehdään keväisin maan kuivuttua, jonka jälkeen palstalla voi aloittaa viljelyn. Palstojen tulee olla tyhjänä syyskuun loppuun mennessä.

 

Palstavarauksissa etusijalla on edellisenä kesänä palstansa hyvin huolehtineet viljelijät. Saarenkylässä palstoja on vähän, joten niitä vapautuu harvakseltaan. Pöykkölässä palstoja on enemmän, ja kaikki halukkaat ovat yleensä saaneet palstan.

HUOM! palstamaalla on myös musta- ja punaherukkapensaita. Yhdistys järjestää itsepoimintapahtumia erikseen ilmoitettuina ajankohtina kun sato on kypsää. HUOM! ilman lupaa herukoita ei saa poimia!

 

Lomailemme yleensä heinäkuussa eikä palsta-asioissa ole erillistä päivystystä. Palautetta ja kehitysideoita voi antaa täällä