Työpalvelut / Helppi

Tilaa nuori töihin!

Tarvitseko apua arkeesi, viikonloppuun tai lomalla?

Työpalvelustamme voit tiedustella luotettavaa ja reipasta työntekijää esimerkiksi ulkoiluttamaan lemmikkiäsi, tekemään viikkosiivousta, leikkaamaan nurmikkoa tai hoitamaan pieniä kauppa-asioita.

Olemme ottaneet käyttöön Helppi-sovelluksen, jossa koti- ja piha-avun työnvälitys. Lemmikinhoitokeikat tilataan yhdistyksen oman lomakkeen kautta (löytyy alapuolelta).

Parhaiten nuoria on saatavilla töihin iltaisin, viikonloppuisin ja loma-aikaan. Hinta pihatöistä ja kotitöistä on 25€/h/ hlö (sis 24% alv*) Lemmikinhoitohinnaston löydät TÄÄLTÄ

*kotitalousvähennyskelpoista

Työntekijää voit tiedustella myös p. 045 635 7269  (arkisin 8-16)

4H toimii nuoren työnantajana ja hoitaa työantajavelvoitteet

Välitämme töitä vain yli 14-vuotiaille 4H-Helppi (koti-apu ja piha-apu) perehdytyksen ja lemmikinhoitokurssin käyneille nuorille. Nuoret voivat tehdä töitä myös koulun ja opiskeluiden ohessa. 

Huomioitavaa on, että monet nuorista opettelevat vasta työelämää eivätkä siis ole ammattilaisia vaan monessa tehtävässä enemmänkin asiakkaan apukäsiä.

Asiakkaan tehtävänä on opastaa nuorelle miten haluaa että nuori työtehtävän suorittaa, mistä välineet ja laitteet löytyy  ja useimmiten olla saatavilla jos nuorellä tulee kysyttävää. Kirjalliset ohjeet ovat tärkeät. Käytössä työtilaus-lomake, johon kirjalliset ohjeet täytetään työn alussa.

HUOM! Helppi-sovelluksen kautta asiakas voi valita keneltä työnsuorittamisen tilaa. 4H-yhdistys seuraa asiakkaan ja työntekijän välistä työnsopimista chat-toiminnon kautta. 

4H-yhdistys laskuttaa asiakasta nuoren työtuntien mukaan ja maksaa nuorelle palkan.


Huomaathan, että  asiakkaalla on oltava työhön tarvittavat asianmukaiset työvälineet ja asiakas huolehtii, että työturvallisuus on huomioitu. (Esim. asianmukaiset siivousvälineet, ruohonleikkuri, haravat yms)


Miten toimitaan *Lemmikinhoito

Otettuasi yhteyttä 4H-yhdistykseen, välitämme työn nuorille ja jos vapaa työntekijä löytyy, hän ottaa itse yhteyttä asiakkaaseen ja sopii tarkemmin työhön liittyvät asiat. Työn jälkeen nuori täyttää tuntilistan ja asiakas allekirjoittaa sen. Laskutus ja palkanmaksu tapahtuu työlistan tuntien mukaan 4H-yhdistyksessä.