Lisätietoja 4H-kerhoista

KENELLE

4H-kerhot ovat tarkoitettu alakouluikäisille, mutta myös eskarilaiset (6-vuotiaana) voivat tulla mukaan jos kerhonohjaajat katsovat, että he pärjäävät isompien joukossa. (Aikaisintaan 6-vuotiaana voi liittyä 4H-jäseneksi)

MILLOIN

Kerhokausi alkaa yleensä syyskuun toisella viikolla (viikko 37) ja jatkuu joululoman jälkeen tammikuun kolmannella viikolla. Kerhokalenterista löydät tarkemmin milloin  ja missä kerhoja kokoontuu. Kerhokalenteri julkaistaan syksyisin elo-syyskuun vaihteessa.

MITEN PÄÄSEN MUKAAN

Jos omalla asuinalueellasi alkaa, kerho ilmoittadu mukaan TÄÄLLÄ. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostia 4H-toimistolta oletko päässyt kerhoon ja lisätietoa kerhon ensimmäiseen kerhokertaan liittyen.

Kannattaa mennä kerhoon heti ensimmäisellä kerralla, näin varmistat että kerho myös jatkuu.  Jos kerho on käynnissä jo voi mukaan päästä ihan millä kerralla kesken kaudenkin, jos kerhossa on tilaa. Voit osallistua mihin kerhoon tahansa, joten vaikka oman asuinalueesi kerhon ajankohta ei ole sinulle sopiva, voit päästä mukaan muihin kerhoihin jos kerhossa on tilaa. Jäsenenä voit käydä myös useammassa kerhossa.

ALUKSI

kerhoon voi tutustua yhden kerhokerran. Tämän jälkeen sinun on päätettävä jatkatko kerhossa. Jos päätät jatkaa tätä mukavaa harrastusta, täytät huoltajan kanssa liittymislomakkeen osoitteessa http://liity.4h.fi. 

Jäsenkauden kesto on kalenterivuosi, joten syksyllä liittyessäsi voit käydä kerhossa koko kerhokauden ilman eri maksua. Jos et halua liittyä jäseneksi, laskutamme kerhokauden kerhomaksut kauden päätteeksi (syyskausi ja kevätkausi 40€/kausi)

JÄSENYYS

4H-kerhot ovat jäsenille ilmaisia. Kun kerholainen on ilmoitettu kerhoon, saa huoltaja sähköpostia 4H-toimistolta, jossa on tietoa jäsenyydestä. Voit käydä täyttämässä liittymislomakkeen TÄÄLLÄ.  Kun liittymislomake on täytetty, voi jäsenmaksun maksaa suoraan verkkopankissa tai odottaa, että  4H-liitto lähettää noin kuukauden sisällä jäsenmaksusta laskun. Jäsenmaksu on 40€/hlö ja 85€/ perhe. 

Jäsenmaksun maksaminen takaa sinulle sen, että voit huoletta käydä kerhossa ja jäsenmaksuun kuuluva tapaturmavakuutuksesi on voimassa, eikä sinusta tarvitse maksaa kerhomaksua (40€/kerhokausi, laskutetaan ei-jäseniltä). Lue myös muista jäseneduista

Jäsenenä saat digitaalisen jäsenkortin ja kuukausittain jäsenkirjeen, jossa kerromme tulevista kivoista tapahtumistamme joihin jäsen ja muut perheenjäset ehkä haluavat myös osallistua.

MITÄ 4H-KERHOSSA TEHDÄÄN

4H-kerhoja on kahdenlaisia. Monitoimikerhoja ja teemakerhoja. Teemakerhoissa tekeminen keskittyy tietyn teeman ympärille esim. jauhopeukuissa pääasiassa leivotaan ja kädentaitajissa opetellaan kädentaitoja. Suurinosa kerhoistamme on monitoimikerhoja ja niissä teemme monipuolisesti kaikkea kivaa ja hyödyllistä esim. askarrellaan, leivotaan, leikitään ja ulkoillaan. Kerholaiset saavat myös itse toivoa mitä kerhossa haluaisivat tehdä. 

Kerhoissa osallistumme kivoihin 4H-kilpailuihin ja sinun on mahdollista myös hieman tienata taskurahaa esim. myymällä varainhankintatuotteita. Kerhokauden lopussa pidämme kerhokauden päättäjäiset. 

TERVETULOA TUTUSTUMAAN!