Lisätietoja 4H-kerhoista

KENELLE

4H-kerhot ovat tarkoitettu alakouluikäisille, mutta  myös eskarissa jo käyvät (6-vuotiaat) voivat tulla mukaan jos kerhonohjaajat katsovat, että he pärjäävät isompien joukossa. (Aikaisintaan 6-vuotiaana voi liittyä 4H-jäsenksi)

MILLOIN

Kerhokausi alkaa yleensä syyskuun toisella viikolla ja jatkuu joululoman jälkeen tammikuun kolmannella viikolla. Kerhokalenterista löydät tarkemmin milloin  ja missä kerhoja kokoontuu. 

MITEN PÄÄSEN MUKAAN

Jos omalla asuinalueellasi alkaa kerho, kannattaa kerhoon mennä heti ensimmäisellä kerralla, näin varmistat että kerho myös jatkuu. Ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua suurimpaan osaan kerhoista ja kaikki halukkaat pyritään ottamaan mukaan! HUOM! Koronarajoitukset voivat vaikuttaa ja kerhoihin voi olla ennakkoilmoittautuminen. Jos kerho on käynnissä jo voit mennä mukaan ihan millä kerralla kesken kaudenkin. Voit osallistua mihin kerhoon tahansa, joten vaikka oman asuinalueesi kerhon ajankohta ei olisi sinulle sopiva, voit kulkea muissa 4H:n kerhoissa ympäri Rovaniemeä.

ALUKSI

kerhoon voi tutustua yhden kerhokerran. Tämän jälkeen sinun on päätettävä jatkatko kerhossa. Jos päätät jatkaa tätä mukavaa harrastusta, täytät huoltajan kanssa liittymislomakkeen nettisivuillamme. Kerhonohjaajat voivat pyytää yhteystietoja suoraan huoltajalta kerhokirjaan, mutta sen lisäksi tulee täyttää myös liittymislomake. Jäsenkausi alkaa syyskuun alussa ja loppuu seuraavan vuoden elokuun lopulla, joten yhdellä jäsenmaksulla voit kerhoilla syksystä kevääseen!

JÄSENEKSI LIITTYMINEN

4H-kerhot ovat jäsenille ilmaisia. Saat tiedotteen kerhonohjaalta, jossa on ohjeet jäsenyydestä. Voit käydä täyttämässä liittymislomakkeen TÄÄLLÄ.  Kun liittymislomake on täytetty, voi jäsenmaksun maksaa suoraan verkkopankissa tai odottaa, että  4H-liitto lähettää noin kuukauden sisällä jäsenmaksusta laskun ja jäsenkortin. Jäsenmaksu on 35€/hlö ja 70€/ perhe. Jäsenmaksun maksaminen takaa sinulle sen, että voit huoletta käydä kerhossa ja jäsenmaksuun kuuluva tapaturmavakuutuksesi on voimassa, eikä sinusta tarvitse maksaa kerhomaksua (35€/kerhokausi, laskutetaan ei-jäseniltä). Lue myös muista jäseneduista

Jäsenenä saat jäsenkirjeen, jossa kerromme tulevista kivoista tapahtumistamme joihin jäsen ja muut perheenjäset ehkä haluavat myös osallistua.

MITÄ 4H-KERHOSSA TEHDÄÄN

Kerhossa opettelemme kaikenlaista mukavaa ja hyödyllistä mm. askarrellen ja leikkien, kerholaiset saavat myös itse toivoa mitä kerhossa haluaisivat tehdä. Kerhoissa voidaan tehdä pieniä retkiä luonnossa, ulkoilla, leipoa yms. Kerhoissa osallistumme kivoihin 4H-kilpailuihin ja sinun on mahdollista myös hieman tienata taskurahaa esim. myymällä 4H-kalentereita tai muita varainhankintatuotteita. Kerhokauden lopussa pidämme kerhokauden päättäjäiset. Olemme käyneet retkillä mm. Ranuan eläinpuistossa.

KORONA-AJAN OHJEET

Lue korona-ajan turvallisuusohjeet TÄÄLTÄ


TERVETULOA TUTUSTUMAAN!